Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Henkilötietojen uusi lainsäädäntö, GDPR “General Data Protection Regulations”, tulee voimaan tänään 25. toukokuuta 2018. Haluamme tiedottaa Teille, että Ramport Oy noudattaa kaikkia voimassa olevia sekä uusia säädöksiä ja kaikki antamanne tiedot ovat turvassa.

Tietosuojaseloste 25.5.2018

Asiakas-, toimittaja- ja yhteistyökumppanitietorekisteriä koskeva tietosuojaseloste

Tämä on Ramport Oy;n henkilötietolain (10 ja 24 pykälän) EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaselosta. Laadittu 24.5.2018. Viimeisin muutos 25.5.2018

1. Rekisterinpitäjä

Ramport Oy
Vesimyllynkatu 1
33310 Tampere
info@ramport.fi

Yhteyshenkilö:
Sari Palmroth
sari.palmroth@ramport.fi

2. Rekisterin nimi ja rekisteröidyt

Asiakasrekisteriin tallennetaan asiakkaat, toimittajat ja yhteistyökumppanit.

3. Rekisterin pitämisen peruste ja käyttötarkoitus

Rekisterin pitämisen peruste:
• Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella
• Henkilötietoja käsitellään suostumuksen perusteella

Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus
Henkilötietoja käsitellään vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin, jotka ovat seuraavat:
• asiakassuhteen hoitaminen
• tiedottaminen tuotteista ja palveluista

4. Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot

Asiakasrekisteri sisältää seuraavat tiedot:

Yhteystiedot
• nimi
• osoite
• sähköposti
• puhelinnumero
• muut asiakassuhteeseen ja tilauksiin liittyvät tiedot

5. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen info@ramport.fi

Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.

Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa.

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakastiedot saadaan säännönmukaisesti:
• asiakkaalta itseltään asiakassuhteen syntyessä

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja ei luovuteta markkinointitarkoituksiin Ramport Oy:n ulkopuolelle.

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Käytämme säännönmukaisesti seuraavia palvelutarjoajia:
• Kiilto Family
• Basware
• Euler Hermes

8. Käsittelyn kesto

Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan, kuin asiakkuus on voimassa.

9. Henkilötietojen käsittelijät

Rekisterinpitäjä ja tämän työntekijät käsittelevät henkilötietoja. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti.

10. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

11. Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

Special mention for Pfleiderer brand management

The launch of the first global Pfleiderer collection was accompanied by a new overall concept for communication. The new brand image spans every aspect of communications and marketing, including traditional advertisement, corporate publishing and social media marketing. And this dedicated work did not escape the notice of the independent panel of experts at the German Brand Institute who choose the winner of the German Brand Award each year. The experts are the ones who nominate the companies – companies cannot apply directly on their own behalf. In this way, the initiators of the Design Council single out companies who are strengthening their brands in competitive business environments, both nationally and internationally. Pfleiderer received a ‘Special Mention’ for the ‘Interior & Living’ category.

In addition to Pfleiderer’s overall concept, traditional advertising and social media presence, the new ‘Inspirations’ magazine is also part of the new brand image that was given this award.

“Over the last year, we have merged two companies – in Germany and Poland – into one. We have combined the ranges and functions and created a unified brand image and market presence.

This internationality is a perfect example of our new ‘Pfleiderer’ brand, with all of its communication channels,” says Stefan Göldner, Head of Communication at the manufacturer of wood-based products.

Pfleiderer investoi uuteen pinnoituslinjaan

Pfleiderer is investing in new lacquering technology

Pfleiderer is demonstrating innovative capacity by investing in new technologies. In close collaboration with the lacquer and adhesive specialist Kleiberit, Pfleiderer is developing a new lacquering line. This line will allow the lacquering of core materials, HPL and compact panels of a width of 2,100mm. The developed machine configuration is unique in the market. It is planned to go on stream in Leutkirch in the fourth quarter of this year. The amount invested will be around 12m EUR.

“This investment marks the beginning of a new generation of surface technology”, says Michael Scheller, who is responsible for product management and research and development at Pfleiderer. For further developing the coating system for functional surfaces in furniture manufacture and for HPL in outdoor applications, Pfleiderer will continue its exclusive collaboration with Kleiberit also in the future. “Entering into the lacquering technology will open up totally new possibilities for us. This is only the beginning of a long-term innovation process”, says Scheller: “We are aiming at providing a full range of functional surfaces”.

Pfleiderer’s exclusive development partner, dekorPUR, a subsidiary of Kleiberit, can already now provide the desired high gloss and super matt surface quality on its reference line in Barsinghausen near Hanover. This is a result of the company’s technological adjustment to the Pfleiderer process. According to Scheller, the Leutkirch plant will be able to provide the same surface quality in the future. To this effect, dekoraPUR has carried out substantial conversion work on its existing line over the last weeks. “We ensure our customers the supply of Pfleiderer products in matching decors from both lines. The new products also appeal through excellent surface properties and perfect workability”.

The surfaces will be make their first appearance at Pfleiderer’s in-house show “Inspiration days” in Neumarkt and Bielefeld from February 06 to 24.

Inspirations close to you

Pfleiderer at BAU 2017 trade fair: Internationally integrated with an unparalleled range of products

With customized solutions Pfleiderer is hoping to enthuse its international audience at the upcoming BAU 2017 (hall B5, stand 320). The leading international trade fair for architecture, materials and systems is to take place in Munich from 16 to 21 January 2017. Under the theme “Inspirations close to you”, the wood-based panel manufacturer will be presenting for the first time its new product range that is unparalleled in breadth and depth. Core element is the "Design Collection 2017-2020": A selection of decors designed for global use and based on forward-looking interior design trends and up-to-date colour worlds and environments.

Given the wide choice, it may be difficult for customers to maintain an overview. Therefore the wood-based panel experts have put together programmes for different uses and groups of customers across the segments raw particle-/fibreboard, melamine faced board and HPL/elements: The offering ranges from classic boards for furniture construction and interior fitting, as well as for ships, to light-weight construction and fire prevention, through to ecological products and products for structural applications. In addition, Pfleiderer also offers electrostatically dissipative wood-based panels, genuine metal finishes and customized digital prints.

Outstanding expertise in decorative surfaces

"With our integrated collection, we have created a range of decors, surface textures and formats that is unparalleled in breadth and depth," says Michael Wolff, CEO of Pfleiderer Group S.A.: "More than ever we thus live up to our claim of being the leading supplier for high-quality and unique wood-based materials in Europe: with an outstanding expertise in decorative surfaces, customer-oriented services and - last but not least - with sustainable principles."

Having harmonised its subsidiaries' structures in recent months, the company then integrated them into the Pfleiderer Group S.A. Thereby Pfleiderer not only created a new uniform group-wide product collection but also strengthened its position as one of the leading European wood-based panel producers.

"One Pfleiderer opens up new opportunities for growth", says Wolff: "Thanks to uniform structures in Germany and Poland we have shortened our internal decision-making processes." In addition to a number of synergies, this provides the advantage that we can now respond faster to market trends and press ahead with forward-looking innovations."

Globally "One Face to the Customer"

Against this background, the internationally integrated Pfleiderer Group is increasingly gearing its offerings to high-end products with innovative decors and surface textures. "In 2017, we will again invest around 50-60 million euros in increasing the productivity of our plants,'" announced Wolff: “Thanks to new technologies we can also better respond to our customers' needs - no matter where in Europe they live."

Kestäviä kalusteita ja pintoja Espoon uuteen sairaalaan

Keväällä 2017 käyttöön otettu, yli 150 miljoonaa euroa maksanut Espoon uusi sairaala on ollut viime vuodet Espoon kaupungin suurin rakennushanke. Sairaalan yleisissä tiloissa, kuten käytävissä ja auloissa, samoin kuin kaikissa 270 potilashuoneessa on Ramportin ja Erical Oy:n yhteistyönä toteuttamia kulutusta kestäviä ja antibakteerisia kalusteita, ovia ja seinäpintoja.

Espoon sairaalahanke oli sekä kiintokalustevalmistaja Ericalille että Ramportille yksi viime vuoden (2016) suurimmista projekteista. Erical toimitti sairaalaan kaikki kiintokalusteet, muun muassa potilashuoneiden komerot ja seinälevyt, käytävien ja yleisten tilojen kalusteet, vastaanottotiskit sekä keittiöiden ja ruokailutilojen tarjoilulinjastot. Ramport toimitti pääosan laminoiduista kalustelevyistä sekä kaikkien 270 potilashuoneen seinälevyt.

– Projektin aikataulu oli kohtuullisen kiireinen. Ramport toimitti mm. kalusteovia valmiiksi koneistettuina suoraan työmaalle. Toimitusta paikan päälle edesauttoi uuden sairaalan tilava parkkihalli, johon tavarat voi hetkeksi lastata, kertoo Ramportin toimitusjohtaja Tomi Tervala.

– Projektissa oli tuhansia liikkuvia osia. Ramportin toimitus vastasi odotuksiamme, ja loppuasiakas oli erittäin tyytyväinen tähän kokonaistoimitukseen, sanoo Ericalin toimitusjohtaja Hannu Hiltunen.

Vaatimuksena korkeapainelaminaatti

Espoon sairaalan pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta vastasivat VPL-arkkitehdit yhdessä Arkkitehdit Tommila Oy:n ja Arkkitehdit Martikainen Oy:n kanssa. Suunnittelussa yhdeksi sisustusmateriaaliksi määriteltiin Duropalin valmistama korkeapainelaminaatti, joka kuuluu Ramportin maahantuontivalikoimaan.

Korkeapainelaminaatti on suunniteltu käytettäväksi julkisiin tiloihin, erityisesti sairaaloihin, kouluihin ja hoitolaitoksiin, joissa kosketuspinnat ovat alttiita kovalle kulutukselle ja bakteerien kasvulle. Korkeapainelaminaatin etuja pintamateriaalina ovat kova kulutuskestävyys, helppohoitoisuus ja runsas värimaailma. Espoon sairaalassa laminaattien mahdollisuuksia on hyödynnetty monipuolisesti. Suunnittelussa ei ole pitäydytty vain kliinisen valkoisessa, kun käytettävissä on ollut monta sataa eri väriä ja kuosia.

Projektin haasteena komponenttien mitat

Ison kokoluokan sairaalaprojektissa erilaisten komponenttien ja osien määrä oli mittava.

– Kalusteet ja niiden komponentit vaativat yksityiskohtaista suunnittelua, sillä vain harvat tiloista olivat keskenään samanlaisia. Mittamuutoksia ja -heittoja oli paljon. Kalusteet oli koottava ja merkittävä hyvin tarkkaan, jotta ne saatiin sijoitettua oikeille paikoilleen, kertoo Hannu Hiltunen.

Ericalilla oli kalustetyössään useita alihankkijoita. Ramportin kanssa yhteistyölle on jo pitkät perinteet. Erikoismitoitettujen kalusteiden valmistuksessa pystyttiin yhteisvoimin vähentämään virheiden määrää ja pysymään aikatauluissa.

– Saimme Ericalin tilaukset suoraan Ramportin tilausjärjestelmään ja veimme ne avustaen edelleen tehtaalle, ettei niitä voitu välissä muokata käsin. Tämä on meille tyypillinen ja nopea tapa toimia eri projekteissa – tosin tässä määrä oli normaalia isompi. Tämä on toistaiseksi ollut suurin yhteistyöprojektimme Ericalin kanssa, yli 100 000 euroa, sanoo Tomi Tervala.

– Ericalille alihankkijoiden käyttö mahdollistaa isojen projektien tekemisen. Tämä projekti antoi uskottavuutta tekemisellemme myös jatkossa. Espoon uusi sairaala on meille erittäin merkittävä referenssikohde, vahvistaa Hannu Hiltunen.

Sairaalarakentaminen on Suomessa voimakkaassa kasvussa, sillä monet 1960 – 1970 -luvuilla tehdyt keskussairaalat ovat lähivuosina isojen remonttien edessä. Osa sairaaloista korjataan, mutta osa puretaan ja tilalle rakennetaan uusia. Työsarkaa on jopa enemmän kuin homekoulujen korjaamisessa. Nykyaikainen suunnittelu ja uusien materiaalien käyttö edistävät varsinkin sairaaloiden viihtyisyyttä.

Erical Oy tekee julkisten tilojen kiintokalusteita – päiväkotien, koulujen, sairaaloiden ja terveyskeskusten kiintokalusteita, tarjoilulinjastoja ja palvelutiskejä.

perustettu vuonna 1974
henkilöstö: 10
liikevaihto 2,8 miljoonaa euroa (2016)
Espoon sairaalan osuus noin kolmannes liikevaihdosta
toimipiste Äänekoskella, Hirvaskankaalla
ei omaa mallistoa – tuotteet tehdään arkkitehtisuunnitelmien mukaan

Ramport Oy on vuonna 1986 perustettu maahantuontiliike Tampereella. Pääpaino on huonekalu- ja puusepänteollisuuden tuotteissa. Ramport kuuluu Kiilto Family -konserniin.
Espoon sairaala

kokonaishinta 150 miljoonaa euroa
valmistui maaliskuussa 2017 Jorvin sairaalan yhteyteen
päiväsairaala- ja kuntoutustilat, kotisairaala
neljä-viisi kerrosta, viisi potilasosastoa ja saattoyksikkö, suun terveydenhuolto
270 potilaspaikkaa yhden hengen huoneissa
Kokonaisuudessaan noin 150 000 m3 + pysäköintitilat 1000 autolle
Suunnittelu ja rakentaminen: Lujatalo Oy
Pääarkkitehti: Kari Palaste, VPL-Arkkitehdit Oy
Erikoista: sairaalassa on Espoon laajin julkisen taiteen kokoelma
KUVAT: Pekka Nieminen